Get tickets

MØD MILAD ALAMI – MOTSTÅNDAREN

Samtale med instruktør Milad Alami

Kom gratis med til en talk med instruktør Milad Alami.

Milad Alami er i øjeblikket aktuel med spillefilmen Modstanderen (Motståndaren), som er nomineret til Nordisk Råds filmpris 2023.

Den er iøvrigt også Sveriges Oscar-kandidat. På trods af det svenske har Alami stærke forbindelser til Danmark, for han er uddannet på Den danske filmskole og debuterede med den danske film, Charmøren.  

Med Motståndaren fortæller han historien om Iman, der flygter fra Iran med sin kone og datter til Sverige. For at integrere sig i det nye samfund, melder han sig ind i den lokale brydeklub, men fortiden og grundene til at Iman er flygtet kommer snigende tilbage.

Alami er selv født i Teheran og talken vil bl.a. handle om hvorfor og hvordan Milad Alami beskæftiger sig med karakterer, der følelsemæssigt befinder sig i samfundets yderkant og hvilken pris de vil betale for at høre til.  

INFO

27. oktober 2023

16:00 – 16:30

Øst for Paradis, Sal A

 

MØD

Milad Alami, instruktør

Vært: Ann Lind Andersen

 

OM

Denne session er på dansk

Se også: Modstanderen

Milad Alami

Milad Alami er instruktør født i Iran og opvokset i Sverige. I dag er han bosat i Danmark, og han er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2011. Alami har instrueret kortfilmen Mommy (2015), som vandt en Robert for bedste kortfilm. I 2017 debuterede han med sin første spillefilm, Charmøren. Han er i øjeblikket aktiv med Opponent (Motståndaren), som er den svenske kandidat til Nordisk Råds Filmpris samt Sveriges Oscar-kandidat.