Get tickets

MODSTANDEREN (MOTSTÅNDAREN)

Nomineret til Nordisk Råds Filmpris

Kom til visning af Modstanderen (Motståndaren) med introduktion af Ann Lind Andersen.

Spillefilmen Modstanderen er nomineret til Nordisk Råds filmpris 2023. Vinderen offentliggøres d. 30. oktober 2023 til prisuddelingen i Oslo.

Efter at være blevet offer for ondsindet sladder har bryderen Iman været nødt til at flygte fra Iran sammen med sin familie. Trods sin følelse af afmagt forsøger Iman at holde fast i rollen som familiens overhoved, og for at øge deres chancer for at få asyl bryder han et løfte til sin hustru og melder sig ind i den lokale bryderklub.

Men efterhånden som sladderen begynder at dukke op på overfladen igen, begynder Imans indestængte følelser af frygt og desperation at gøre deres virkning.

Foto: Tangy Sebastian Wintero

I filmen fortæller instruktøren Milad Alami om Sverige, om en flugt der krydser sit spor og om forbudte følelser, uden at gøre det let for hverken sig selv eller for publikum.

Du kan møde Milad Alami om fredagen, d. 27. oktober 2023, hvor han vil fortælle om, hvorfor og hvordan han beskæftiger sig med karakterer, der følelsemæssigt befinder sig i samfundets yderkant, og hvilken pris de vil betale for at høre til.

INFO

29. oktober 2023

16:30 – 18:45

Øst for Paradis, Sal C

 

MØD

Vært: Ann Lind Andersen

 

OM

Svensk kandidat til Nordisk Råds Filmpris 2023

Se også: Mød Milad Alami – Motståndaren