Get tickets

HYGGE!

Gallapremiere

Kom til gallapremiere med bobler på Hygge! efterfulgt af en talk med instruktør Dagur Kári, producer Bylgja Aegisdóttir og skuespiller Sofie Torp.

Den danske film Hygge! er et komediedrama om noget af det danskere er allerbedst til.

Filmen handler om en gruppe venner, der under et middagsselskab starter en festleg, hvori alle skal dele alt fra deres telefoner. Hemmelighederne vælter ud, og truer med at ødelægge det vigtigste af alt – hyggen!

Foto: Christian Geisnæs

På rollelisten finder man bl.a. Sofie Torp, Joachim Fjeldstrup, Jesper Groth og Nicolai Jørgensen. Filmen er instrueret af islandske Dagur Kári, der tidligere bl.a. har stået bag Virgin Mountain.

INFO

27. oktober 2023

17:00 – 19:00

Øst for Paradis, Sal A

 

MØD

Dagur Kári, instruktør

Bylgja Aegisdóttir, producer

Sofie Torp, skuespiller

Vært: Maria Månson

 

OM

Denne session er på dansk

Sofie Torp

Foto: Franne Voigt

Den 33-årige skuespiller Sofie Torp har hun medvirket i en række danske film. For sin rolle som Anita i Ser du månen, Daniel (2019) modtog hun både en Robert- og en Bodilpris for årets kvindelige birolle i 2020. For sin præstation i kortfilmen Dronning Ingrid (2020) modtog hun en Ekko Shortlist Award for bedste kvindelige skuespiller. Samme år kunne publikum blandt andet opleve hende i DRs julekalender Julefeber (2020). Derudover har hun medvirket i DRs dramaserie Carmen Curlers (2022), og senest har hun været aktuel i Hella Joofs komedie Meter i Sekundet (2023) i hovedrollen som Marie.

Dagur Kári

Foto: Christian Geisnæs

Dagur Kári er en islandsk filminstruktør, og blev uddannet på Den Danske Filmskole i 1999. Hans afgangsfilm Lost Weekend vandt 11 internationale filmpriser rundt om i verden, hvilket efterfølgende blev overgået af hans debut spillefilm, Nói Albinói (2003), der vandt hele 14 priser. Dagur Kári er derudover kendt for filmene Voksne mennesker (2005) og Det gode hjerte (2009).

Bylgja Aegisdóttir

Foto: Emilia Therese

Bylgja Aegisdóttir er producer ved Scanbox Productions i Denmark. Scanbox er et etableret distributionsselskab som for nyligt er gået ind i egenprodukttion. HYGGE! is Bylgjas første spillefilm, men hun har adskillige andre film og TV-serier under udvikling både i Danmark og i Island.