Get tickets

VIFTEN

Nomineret til Nordisk Råds Filmpris

Kom til visning af Viften og talk med instruktør Frederikke Aspöck.

Spillefilmen Viften (Empire) er nomineret til Nordisk Råds filmpris 2023. Vinderen offentliggøres d. 30. oktober 2023 til prisuddelingen i Oslo.

St. Croix, de dansk-vestindiske øer, 1848. Anna Heegaard og Petrine er nære veninder. Begge kvinder er sorte, men deres livsvilkår er vidt forskellige – Anna er fri og ejer Petrine, der er slave.

Anna deler tilværelse med den danske generalguvernør Peter von Scholten på deres gods, hvor hun passer hjemmet, sin formue og sin kære og betroede husholderske Petrine. Alt synes godt, indtil der begynder at gå rygter om et slaveoprør. På hvilken side stiller Anna og Petrine sig egentlig, og står de på samme side?

Foto: Meta Film, Linda_Wassberg

Viften er en film om et af de mest skammeligt underbelyste emner i danmarkshistorien, nemlig den danske slavehandel på De Vestindiske Øer.

Filmen blander satire og dramatisk alvor i skildringen af venskabet mellem to sorte kvinder af forskellig stand. Mens langt de fleste historiske film spiller sikkert og solidt, vrister Viften sig dristigt fri af skabelonerne.

INFO

28. oktober 2023

13:00 – 15:00

Øst for Paradis, Sal A

 

MØD

Frederikke Aspöck, instruktør

Vært: Ann Lind Andersen

 

OM

Dansk kandidat til Nordisk Råds Filmpris 2023

Denne session er på dansk

Frederikke Aspöck

Foto: Lis Kasper Bang

Frederikke Aspöck har en Master of Fine Arts-grad i Filmmaking fra Tisch School of the Arts, New York University. Viften er Aspöcks fjerde spillefilm og hendes første historiske projekt. Hendes tidligere film har vundet hovedpriser ved internationale filmfestivaler såsom Premier Prix de la Cinéfondation i Cannes for Happy Now, The Golden Star Award i Marrakech for Labrador og Bedste Instruktør i Moskva for Rosita. De frivillige blev et hit i de danske biografer og var nomineret til en Bodil for Bedste Film. Fælles for alle Aspöcks film er en stor kærlighed til det uperfekte menneske og en overbevisning om, at komik og tragik altid går hånd i hånd.