Get tickets

DRIVING MUM

Nomineret til Nordisk Råds Filmpris

Kom til visning af Driving Mum (Á ferð með mömmu) med introduktion af Ann Lind Andersen.

Spillefilmen Driving Mum er nomineret til Nordisk Råds filmpris 2023. Vinderen offentliggøres d. 30. oktober 2023 til prisuddelingen i Oslo.

Jón er i halvtredserne, ugift og bor sammen med sin mor på en isoleret, fjerntliggende gård ved Islands Vestfjorde. Året er 1980, og de ernærer sig ved at strikke og sælge sweatre.

Da moderen dør, er det Jóns pligt at ære hendes sidste vilje og fragte hendes afsjælede legeme tværs over Island til den fiskerby sydpå, hvor hun voksede op, og hvor hun ønskede at blive begravet. Så han klæder hende i pænt tøj og binder hende fast på bagsædet af deres gamle Ford Cortina. Så tager han af sted med hunden ved sin side.

Den umage trio drager mod syd og snørkler sig først ad Vestfjordenes udfordrende veje og dernæst gennem det øde, stenede højland i retning mod sydkysten. På vejen møder de en række forhindringer og udfordringer.

Foto: Ursus-Parvus

Driving Mum er en sort og sine steder surrealistisk komedie. Filmen er holdt i sort/hvid, hvilket giver fortællingen en stemning som en fabel.

INFO

29. oktober 2023

19:00 – 21:15

Øst for Paradis, Sal C

 

MØD

Vært: Ann Lind Andersen

 

OM

Islandsk kandidat til Nordisk Råds Filmpris 2023